CategoriesGenel

Polatlı Fabrika Açılışı

Matlı Grubu şirketlerinden Proyem, 13 Eylül’de Ankara – Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı törenle yem kompleksinin açılışını yaptı.

Polatlı Yem Kompleksi “yerinde üretim modeli” ile bölge ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Hem ham madde alınan çiftçiye hem de yem satılan çiftçiye daha yakın üretim yapılacak ve tarıma çift yönlü katkı sağlanacak.

Türkiye’nin en büyük 91. sanayi kuruluşu Proyem’in hayata geçirmiş olduğu kompleks ile bölge ve Türkiye ekonomisine değer katılacak.

38.036 m² alan üzerine kurulu ve 23.500 m² kapalı alana sahip olan tesisimizde depolama kapasitesi, bir adet liftli bir adet liftsiz ham madde alım hattı, 5.220 m³ depolama kapasiteli ham madde dikey siloları, 4.850 m² ve 27.040 m³ depolama kapasiteli kapalı yatay depo, 5.520 m³ depolama kapasiteli dikey mamul silolarından oluşmaktadır.  

Polatlı fabrikamız;  100 ton/saat ile günde 2.400 ton yem üretme kapasitesine sahiptir. Tüm proses, ham madde girişinden mamul çıkışına kadar otomasyon ile kontrol edilmekte, her türlü proses bilgisi ve detayları geriye dönük raporlanabilmektedir. Üretilen yemler, granül ve pelet formunda çuvallı ve dökme olarak sevk edilmektedir. Çuvallı paketleme hattında 5 adet paketleme ünitesi bulunmaktadır.  Paketleme ve yükleme sistemleri ile günde 1.845 ton çuvallı sevkiyat yapılabilecek olup,  dökme hattında ise iki hattan günde 1.560 ton yükleme yapılabilmektedir. 40 t/s mısır kurutma tesisi ve 65.000 ton ham madde depolama kapasitesi ile bölgemiz hayvan yetiştiricisine hizmet sunmaktadır. Tesiste ayrıca 40.000 Ton kapasiteli Lisanslı Depolama için çelik silolarımız mevcuttur.

Toplam yatırım bedeli 200 milyon TL olan üretim kompleksimiz, bünyesinde 60 çalışanı  ile birlikte toplamda 250 kişiye ulaşan bir istihdam hacmi yaratmış ve giderek artan bir ivme ile ülke ekonomimize de katkı sağlamaktadır.

Bölge hayvancılığının kalkınmasına sağladığı faydanın yanında özellikle İç Anadolu Bölgemizdeki bitkisel tarıma, kurutma tesisi ile de fayda sağlamaktadır. Hayvan yetiştiricilerimize sunduğumuz yem çeşitliliği, bölgede yaygın olarak yapılan besi hayvancılığından daha kaliteli karkas et verimi elde edilmesini sağlayarak ekonomimize çift yönlü katkı sağlamaktadır.

Matlı Şirketler Grubu; 11 şirket, 9 marka, 10 binden fazla tedarikçi, 1000’in üzerinde çalışan, 81 İlde 1000’e yakın bayii ile ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini çiftçiyle omuz omuza sürdürüyor.

1965 yılından bu yana küçük bir aile şirketinden kurumsal bir yapıya ve global bir şirkete dönüşmeyi başaran Matlı Şirketler Grubu, çiftçilerimizle omuz omuza çalışarak verimlilik esaslı çalışmalarına Polatlı tesislerini de ekliyor olmanın gururunu yaşıyor.