CategoriesGenel

Ömer Matlı Süt Çiftliği’ne Ari İşletme Belgesi

Sağlıklı nesiller için protein zincirinin her halkasında olmayı amaçlayan Matlı, kazançlı ve sürdürülebilir çiftlik modeli ile sütün kalitesini kaynağında oluşturuyor. Kaliteli ve verimli süt üretimi için kurduğu Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde bilinçli hayvancılık uygulamaları yapan Matlı, özenle beslenen hayvanlardan elde ettiği sağlıklı, lezzetli ve kaliteli süt üretimini günde 25.000 litre olarak hedefliyor.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı “Hastalıktan Ari İşletmeler Belgesi” ile hayvan sağlığına, halk sağlığına ve gıda güvenliğine olan katkısını tescilleyen Ömer Matlı Süt Çiftliği, “Avrupa Birliği (AB) Standartlarında Süt Üreten Çiftlik Sertifikası” için ise resmi denetlemeler sürecini başarıyla tamamladı. AB onaylı süt çiftliği belgesini aldıktan sonra uluslararası standartlarda süt üretimi yapacak olan çiftlikte, yetiştiriciler için gebe düve ve boş düve hayvan ticareti olanakları da sunuluyor.

İlk etapta millileştirilen Holstein, Simental ve Red Holstein ırkı hayvan popülasyonu ile faaliyete geçen Ömer Matlı Süt Çiftliği’nden tedarik edilen hayvanlar için besleme danışmanlığı da verilerek üreticilerin verimi “Matlı Güvencesi” altına alınıyor.