CategoriesGenel

Ömer Matlı Süt Çiftliği’ne AB Sertifikası

Ömer Matlı Süt Çiftliği, Avrupa Birliği ile denklik statüsü taşıyan çiftlik belgesini aldı.

Matlı grubunun kaliteli ve verimli süt üretimi için kurduğu Ömer Matlı Süt Çiftliği, Hastalıktan Ari İşletmeler Belgesi’nin ardından, “Avrupa Birliği (AB) Standartlarında Süt Üreten Çiftlik Sertifikası”nı da aldı. Bu belgeyle Avrupa Birliği ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilecek olan çiftlik, İnegöl bölgesindeki ilk ve tek AB Onaylı Süt Çiftliği oldu. Aldığı belgeyle hayvan sağlığına, halk sağlığına ve gıda güvenliğine olan katkısını tescilleyen Ömer Matlı Süt Çiftliği, 1.800 büyükbaş hayvan kapasitesi ile İnegöl’de faaliyet gösteriyor. Çiftlik; sağlıklı, lezzetli ve kaliteli süt üretimi ile sektörde fark yaratmayı hedefliyor.

Ömer Matlı Süt Çiftliği Müdürü Gürol Elçi; “Çiftliğimiz hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk sağlığı denetlemelerini başarıyla tamamlayarak AB standartlarında süt üreten onaylı çiftlik sertifikasını aldı. 2023 yılının son AB onaylı süt çiftliği belgesini alarak uluslararası standartlarda süt üretimimizi ve gıda güvenilirliğine olan katkımızı tescillemiş olduk. Bundan sonraki adımımız, ihracatlarla hem ülkemize, hem grubumuza katkı sağlamak olacak. Sertifikamızı bizzat teslim eden Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar Bey’e ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Yörsan, akıllardan çıkmayan lezzetinin garantisini Ömer Matlı Süt Çiftliği ile sütün kaynağında sağlıyor. Yörsan’ın sütü, sayesinde özenle yetiştirilen ineklerden elde ediliyor. Matlı bünyesindeki uzman ekiplerle yerinde ve çiftliklerde verilen eğitimler ve online bilgilendirme platformları kanalıyla kaliteli süt temini için yetiştiriciler de bilinçlendiriliyor. Doğru besleme yapılan ineklerden elde edilen süt, besleyiciliği en yüksek seviyeye ulaşarak Yörsan tesislerine en kaliteli ve sağlıklı haliyle geliyor. Geleneksel Yörsan reçeteleriyle uzman ellerde benzersiz Yörsan sütüne, peynirine, yoğurduna, tereyağına ve daha nicelerine dönüşüyor.

Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde süt üretimiyle birlikte dünya standartları üzerinde damızlık hayvan yetiştiriciliği de yapılıyor. Yetiştiriciler için gebe düve ve boş düve hayvan ticareti olanakları sunuluyor. İlk etapta millileştirilen Holstein, Simental ve Red Holstein ırkı hayvan popülasyonu ile faaliyete geçen çiftlikten tedarik edilen hayvanlar için besleme danışmanlığı da veriliyor ve üreticilerin verimi “Matlı Güvencesi” altına alınıyor.

Sağlıklı nesiller için protein zincirinin her halkasında olmayı amaçlayan Matlı, kazançlı ve sürdürülebilir çiftlik modeli ile sütün kalitesini kaynağında oluşturuyor. Matlı; Ömer Matlı Süt Çiftliği ve Ömer Matlı Akademi çiftliklerinde bilinçli besleme ve hayvan refahı çalışmaları yapıyor; aynı zamanda hem üreticilere hem de ekibine eğitimler veriyor. Ömer Matlı Akademi bünyesinde, yem ve besleme konularında Uludağ Üniversitesi iş birliği ile akademik araştırma faaliyetleri yürütüyor.

Sağlıklı nesiller için protein zincirinin her halkasında olmayı amaçlayan Matlı, kazançlı ve sürdürülebilir çiftlik modeli ile sütün kalitesini kaynağında oluşturuyor. Kaliteli ve verimli süt üretimi için kurduğu Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde bilinçli hayvancılık uygulamaları yapan Matlı, özenle beslenen hayvanlardan elde ettiği sağlıklı, lezzetli ve kaliteli süt üretimini günde 25.000 litre olarak hedefliyor.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı “Hastalıktan Ari İşletmeler Belgesi” ile hayvan sağlığına, halk sağlığına ve gıda güvenliğine olan katkısını tescilleyen Ömer Matlı Süt Çiftliği, “Avrupa Birliği (AB) Standartlarında Süt Üreten Çiftlik Sertifikası” için ise resmi denetlemeler sürecini başarıyla tamamladı. AB onaylı süt çiftliği belgesini aldıktan sonra uluslararası standartlarda süt üretimi yapacak olan çiftlikte, yetiştiriciler için gebe düve ve boş düve hayvan ticareti olanakları da sunuluyor.

İlk etapta millileştirilen Holstein, Simental ve Red Holstein ırkı hayvan popülasyonu ile faaliyete geçen Ömer Matlı Süt Çiftliği’nden tedarik edilen hayvanlar için besleme danışmanlığı da verilerek üreticilerin verimi “Matlı Güvencesi” altına alınıyor.